HTCinside


Google tocmai a anunțat că istoricul locațiilor implicit va fi șters automat

Google a anunțat miercuri că va șterge automat istoricul locațiilor utilizatorilor și activitatea web după 18 luni. Anterior, utilizatorii trebuiau să activeze această setare dacă Google nu urma să-și salveze datele pe termen nelimitat.

Această decizie permite Google să stocheze informații și să recomande articole care ar putea fi de interes pentru dvs. pe baza locației dvs. anterioare sau a istoricului de navigare, dar care nu conține ani de date private.

Aceasta este ceea ce se schimbă.

Urmărirea locației Google

Urmărirea istoricului locațiilor de la Google este întotdeauna dezactivată în mod implicit. Cu toate acestea, activarea poate fi utilă dacă produse precum Google Maps ar trebui să conțină recomandări personalizate, de exemplu, restaurante care vă plac în funcție de situația dvs. anterioară. Cu toate acestea, Google poate spune din istoricul locațiilor dvs. că de obicei mergeți la serviciu la 8 a.m. și vă poate recomanda să plecați puțin mai devreme pentru a evita traficul într-o anumită zi.

Când activați urmărirea locației, Google vă urmărește locația cu detalii specifice. Puteți vedea acest lucru când vedeți cronologia dvs. Google Maps.

Dacă acum activați istoricul locațiilor, Google va șterge automat aceste date după 18 luni. De asemenea, puteți seta istoricul locațiilor pentru a fi eliminat automat în fiecare lună sau la fiecare 36 de luni.



Urmărirea web și a aplicațiilor Google

Activitatea web și a aplicațiilor este, de asemenea, eliminată automat la fiecare 18 luni, dar numai pentru conturile noi. Pentru noile conturi YouTube, istoricul este, de asemenea, eliminat după trei ani.

În mod implicit, urmărirea activității YouTube și a aplicațiilor și istoricul YouTube sunt stocate pe termen nelimitat pentru utilizatorii existenți. Cu toate acestea, puteți activa eliminarea automată a activității web și a aplicațiilor implementate în ultimul an din pagina „Controalele activității Google”.

„Continuăm să ne provocăm să facem mai mult cu mai puțin, iar astăzi ne schimbăm metodele de păstrare a datelor pentru a face standardul ștergerii automate pentru configurarea activității noastre de bază”, a declarat Sundar Pichai, CEO al Google și Alphabet, într-un comunicat.

Alte modificări de confidențialitate

Google facilitează accesul în modul incognito pentru anumite aplicații. În acest mod, puteți explora sau utiliza aplicații în mod privat. Google nu salvează istoricul browserului dumneavoastră, modulele cookie ale acestuia sau datele site-ului dumneavoastră. În Google Maps, Google nu păstrează un istoric al mișcărilor dvs. dacă ați activat modul incognito.

Cu o funcție care va fi disponibilă miercuri pe iPhone și ulterior pentru Android și alte aplicații, utilizatorii își pot atinge și menține apăsată fotografia de profil în căutările Google, Maps și YouTube pentru a activa modul browser privat. Google a anunțat că va permite în curând navigarea privată în familia sa de aplicații, așa că nu trebuie să o activați în fiecare aplicație.

Google a spus că va oferi, de asemenea, controale de confidențialitate mai proactive și va ajuta utilizatorii să-și gestioneze setările de confidențialitate. De asemenea, utilizatorii pot folosi o căutare pentru a accesa cele mai importante comenzi ale contului Google.